Η παρουσία στο MWC 2018/4YFN

Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη

Greek pavilion

Αναβαθμισμένη με δύο Εθνικά Περίπτερα και ενισχυμένη με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους νευραλγικούς τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, αλλά του ταχέως αναπτυσσόμενου τα τελευταία χρόνια «Gaming» ήταν η ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress (MWC18), τη μεγαλύτερη έκθεση για τις ψηφιακές τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες, που έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη.  

Υπογράφοντας για τη συμμετοχή στο MWC2019 – Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου & ο ΓΔ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, εκπρόσωποι εταιρειών και συλλογικών φορέων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας της Ελλάδας, καθώς και από τα συναφή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις δομές υποστήριξης της startup επιχειρηματικότητας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία προγραμματισμένες -και μη- συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη ξένων εταιρειών, που επισκέφθηκαν τόσο το εθνικό περίπτερο στον κεντρικό χώρο της έκθεσης, όσο και εκείνο που φιλοξενούνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις «4 Years From Now» (4YFN).

Dream Team @4YFN 2018

Τα επίσημα εγκαίνια του κεντρικού εθνικού περιπτέρου στο Hall 8.1 I49 στις εγκαταστάσεις του MWC, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου, του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιου Ράλλη, καθώς και πολλών άλλων σημαντικών εκπροσώπων από διάφορους φορείς και οργανισμούς,  μεταξύ των οποίων. 

Η ελληνική συμμετοχή  συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia και της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας  και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Η ελληνική συμμετοχή ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ, ενώ βασικοί χορηγοί του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος για την ελληνική εξωστρέφεια ήταν η Eurobank και η Samsung.

marine 4.0 booth