ΣΕΚΕΕ-HAMAC: First General Meeting on 7th April 2011, at Park Hotel

Η 1η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στο ξενοδοχείο Park, όπου το παρών έδωσαν τα μέλη του συνδέσμου, επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς και θεσμικοί παράγοντες της αγοράς.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, περιλάμβανε την πρώτη ψηφοφορία του Δ.Σ του Συνδέσμου για την ανάδειξη και συγκρότηση του νέου σώματος. Έπειτα, ακολούθησε η προσέλευση των θεσμικών παραγόντων όπου μετά από τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO και πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, τη σκυτάλη πήραν ο κ. Λεωνίδας Κανέλλος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού και ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν, όλοι «αγκάλιασαν» τη νέα αυτή προσπάθεια, τονίζοντας τη σημασία της για την ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς αναπτυξιακής νοοτροπίας στο επιχειρηματικό πεδίο της χώρας, μέσα από ένα κλάδο που είναι συνυφασμένος με την καινοτομία και την τεχνολογική πρωτοπορία.
Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος,« ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ίδρυση cluster για τον τομέα των Mobile Applications, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ισχυρότερο cluster υπηρεσιών έντασης γνώσης και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».
Επιπλέον, ο κ. Παπαδημητρακόπουλος τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού για την ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς αναπτυξιακής νοοτροπίας στο επιχειρηματικό πεδίο της χώρας, μέσα από ένα κλάδο που είναι συνυφασμένος με την καινοτομία και την τεχνολογική πρωτοπορία. Ανέφερε μάλιστα, ότι ο Σύνδεσμος αυτός ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα άλλων Ελληνικών Συνδέσμων, καθώς το πεδίο δράσης του δεν περιορίζεται στην Ελληνική επικράτεια και δεν εξαρτάται μονομερώς από έργα και παρεμβάσεις του δημοσίου, αλλά στην τεχνολογική καινοτομία, που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και που ήδη, πολλά από τα μέλη του έχουν καταφέρει να καταξιωθούν».
Αναλυτικά, οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:
  1. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και η προώθηση συνεργασιών μεταξύ αυτών.
  2. H προώθηση συνεργασιών μεταξύ των μελών του και ομοειδών επιχειρήσεων / συνδέσμων στο εξωτερικό.
  3. H αναβάθμιση και προώθηση, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες, των επιχειρήσεων του κλάδου και η θετική συμβολή στην πορεία της χώρας προς την καινοτομία και εξωστρέφεια.
  4. H υποβολή εξειδικευμένων επιχειρηματικών σχεδίων και προτάσεων σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή και ομαλή ανάπτυξη των μελών του.
  5. H οργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών γνώσεων των μελών του.
  6. Η παρακολούθηση, έρευνα και μελέτη κάθε θέματος που αφορά τον κλάδο σε επίπεδο επιστημονικό, τεχνικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό και η ενημέρωση των μελών του σχετικά.
  7. Η προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και η υποστήριξη και ο συντονισμός κάθε ενέργειας για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού.
  8. Η εκπροσώπηση του κλάδου σε επίπεδο τοπικό, εθνικό και διεθνές, όπως και η παρουσία σε εκδηλώσεις εθνικές και διεθνείς (εκθέσεις, τύπος).

Τα μέλη του ΣΕΚΕΕ είναι:

1 ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ
2 ALLUVION- SMARTEC
3 ΑΜΑΖΕ SA
4 ANTCOR A.E.
5 ARXNET
6 ATCOM INTERNET & MULTIMEDIA A.E.
7 EYELEAD SOFTWARE
8 FASMETRICS (FSM)
9 FLUID
10 GLOBO
11 INACCESS NETWORKS SA
12 INFOTRIP A.E.
13 M-SENSIS ΑΕ (INNOVA S.A.)
14 IST ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΕ
15 ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ]Ν.AEBE (MELLON TECHNOLOGY)
16 MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
17 MOBILE MEDIA Α.Ε
18 NEWSPHONE HELLAS Α.Ε.Ε.
19 NIOBIUM LABS
20 POLITECH
21 PRISMA ELECTRONICS S.A.
22 SICOMM ΕΠΕ (ACE HELLAS S.A)
23 SPORTS.COMM ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕ
24 UPSTREAM S.A.
25 VELTI Α.Ε
26 VCI A.E
27 VERIAH ΕΠΕ
28 VIDAVO A.E.
29 M-VISION ( VIRTUAL TRIP LTD )
30 VIVA ONLINE SERVICES
31 VOICE WEB
32 WADJA MEDIA LTD

Σχετικά Δημοσιεύματα Τύπου:

source news.travelling.gr
circulation date:  2/4/2011

news.travelling.gr