Εγκαινιάστηκε το ελληνικό περίπτερο στο MWC 2013

To ελληνικό περίπτερο στο Mobile World Congress 2013 – το πρώτο εθνικό περίπτερο στην ιστορία του θεσμού για τη χώρα μας – εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 25/2, πρώτη ημέρα της λειτουργίας της μεγάλης έκθεσης ψηφιακής επικοινωνίας της Βαρκελώνης, που έχει φέτος περισσότερους από 6500 εκθέτες και αναμένεται να δεχτεί 70.000 επισκέπτες, στις τέσσερις ημέρες της λειτουργίας της.

Παρόντες στα εγκαίνια, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Λεωνίδας Κανέλλος, οι εκπρόσωποι του Υπ. Ανάπτυξης, Θανάσης Παλιάτσος και Ιωάννα Σαμπράκου, ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ, Γιώργος Στεφανόπουλος και πολλοί άλλοι επικεφαλής εταιρειών και φορέων με τους οποίους έχουν συνεργασία οι ελληνικές επιχειρήσεις. Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ (του συνδέσμου που είχε την πρωτοβουλία της εθνικής συμμετοχής στην έκθεση), Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Μάρκος Βερέμης, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης και στελέχη όλων των εταιριών που παίρνουν μέρος.

“Ένα όνειρο που ξεκίνησε από την ίδρυση του συνδέσμου μας, σήμερα υλοποιείται” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Κ. Παπαδημητρακόπουλος, “Είναι μεγάλη μας τιμή και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι η Ελλάδα φεύγει πια από τη μιζέρια και την κρίση – δεκάδες εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα στο διεθνή στίβο εκθέτουν σήμερα τα προϊόντα τους εδώ, με την υποστήριξη της ΓΓΤΤ και των μελών του συνδέσμου μας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια δράση με τόσο μεγάλη δυναμική για τη χώρα. Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια να πετύχουμε το στόχο και αυτό να γίνει μεγαλύτερο χρόνο με το χρόνο”.

H συμμετοχή της πολιτείας γίνεται με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην ανάπτυξη της χώρας, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Υπ. Ανάπτυξης, τονίζοντας την ανάγκη για ανάλογη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της ψηφιακής εποχής και την υποστήριξη των εταιρειών και φορέων που εκφράζουν την ελληνική καινοτομική επιχειρηματικότητα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σχολιάζοντας την ελληνική παρουσία στο MWC 2013, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Λ. Κανέλλος, δήλωσε ότι η κινητή τηλεφωνία και οι εφαρμογές αποτελούν «πρωτογενή παραγωγή» για τη χώρα και πρέπει να υποστηριχτούν με την ίδια ένταση που υποστηρίζεται η γεωργική παραγωγή, ο τουρισμός, η ναυτιλία κλπ. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η παρουσία αυτή θα συνεχιστεί, τονίζοντας ότι η ρυθμιστική αρχή θα υποστηρίξει όποιες δραστηριότητες είναι απαραίτητες προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο γεν. διευθυντής της ΕΕΚΤ, Γ. Στεφανόπουλος, υπογράμμισε ότι στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή από την Ελλάδα, κάτι που οφείλεται στα πολλά υποσχόμενα επιχειρηματικά μοντέλα μικρών επιχειρήσεων που διεθνοποιούνται και στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αναπτύσσουν ξεχωριστά την καινοτομία σαν στοιχείο της λειτουργίας τους, εξάγοντας τεχνογνωσία και επιχειρηματικότητα.

Το ελληνικό περίπτερο, στο οποίο κυριαρχούν οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, οι ολοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής και οι εστιασμένες λύσεις σε χώρους όπως τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, οι Ανέπαφες Συναλλαγές (NFC) και οι ηλεκτρονικές πληρωμές, έχει ήδη γίνει πόλος έλξης του κοινού, αλλά και των ξένων ΜΜΕ, που δείχνουν ενδιαφέρον για αυτή την έμπρακτη εκδήλωση εξωστρέφειας και καινοτομίας εκ μέρους της Ελλάδας.