1ος διαγωνισμός IT4gov με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοινώθηκαν και βραβεύθηκαν οι 3 νικητές από τις 10 προτάσεις που προκρίθηκαν στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνισμού «IT4gov».

Τα βραβεία έλαβαν οι εφαρμογές:
1ο βραβείο “El Recibo” που αντιστοιχεί σε 4.000€
2ο βραβείο “NoPaperGov” που αντιστοιχεί σε 2.000€ και
3ο βραβείο “sense.city” που αντιστοιχεί σε 1.000€
Επιπλέον, πολλές από τις 10 εφαρμογές που διακρίθηκαν και έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθούν από φορείς του δημοσίου με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Φωτάκης, αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα και καινοτομίας και Αλέξης Χαρίτσης, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός “ΙΤ4gov αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.

Στόχος  του διαγωνισμού αποτελεί η εξεύρεση καινοτόμων υπηρεσιών που δεν διατίθενται  στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων απλούστευσης διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα προσφέρουν πρωτοπόρες λύσεις, παρέχοντας αξιοποιήσιμες  υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.