ΣΕΚΕΕ – Συμμετοχή στο Smart Cities Consortium

Παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016  στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS οι εργασίες και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτωντου Smart Cities Consortium.

Το “Consortium” συγκροτούν οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Εκ μέρους του ΣΕΚΕΕ συμμετείχαν οι Κ. Χανιώτης, μέλος του ΔΣ και CEO της Telenavis και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν:

  • οι οι άξονες δράσης μας, και οι δραστηριότητες σχετικά με τα smart cities και τα workshops με θέμα τις λύσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • το ελληνικό περίπτερο στο MWC, όπου και προσεκλήθησαν να συμμετάσχουν οι Δήμοι και οι άλλοι φορείς του Smart Cities Consortium,
  • οι συνεργατικές δράσεις μας υπό τον τίτλο Σynergies με τους άλλους καινοτομικούς συνδέσμους (αεροδιαστημική, μικροηλεκτρονική, βιοϊατρική τεχνολογία, startups, ανοικτό λογισμικό και ΕΜηΠΕΕ), καθώς και
  • συναφείς με την έννοια των Smart Cities δραστηριότητες για την αξιοποίηση των δορυφορικών δεδομένων από τους πολίτες μέσω κινητών συσκευών, όπως το LDA όπου στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκαν εφαρμογές για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
  • η  συμμετοχή στους διεθνείς  διαγωνισμούς καινοτομίας ΕSNC για 2 χρόνια, και
  • τα θεματικά εργαστήρια STEPS/THS, όπου συμετείχαν οι φορείς του consortium

Επισημάνθηκαν επίσης βέλτιστες πρακτικές απο τη διεθνή εμπειρία, όπως:

Η εκδήλωση κατέληξε σε τρείς προτάσεις για  δράσεις οι οποίες αφορούν άμεσα τον ΣΕΚΕΕ:
1. Να αναπτυχθεί εντός του επομένου τριμήνου πιλοτική εφαρμογή σε ανοικτά δεδομένα, που θα είναι κοινή για τους τρεις Δήμους

2. Να παρουσιαστεί η εφαρμογή και οι δράσεις του Consortium στο MWC2017-Βαρκελώνη, όπου θα διερευνηθεί η δυνατόττητα συμμετοχής και των τριών Δήμων

3. Να ζητηθεί από τα μέλη του ΣΕΚΕΕ να υποδείξουν σετ δεδομένων που θα πρέπει να διαθεσουν άμεσα οι δήμοι καθώς και υπηρεσίες που θεωρούν χρήσιμο να αναπτυχθούν με αυτά.
Όσες εταιρείες ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσετε με τον Κ. Χανιώτη (k.haniotis@telenavis.com) – cc: info@hamac.gr, ώστε να συμμετάσχουν στον προγραμματισμό των σχετικών δράσεων του ΣΕΚΕΕ και του Consortium.