ΣΕΚΕΕ – Απονομή βραβείων καινοτομίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ελληνικές προτάσεις διακρίνονται στον διεθνή διαγωνισμό European Satellite Navigation Competition 2015 και Copernicus Masters 2015 για εφαρμογές έξυπνων κινητών τηλεφώνων που αξιοποιούν δορυφορικές τεχνολογίες εντοπισμού θέσης και παρατήρησης της γης.

Δύο σημαντικοί φορείς της Ελλάδας (ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος – ΣΕΚΕΕ και το Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ – ΕΚΧΑ), διοργάνωσαν τη συμμετοχή της χώρας μας στους διαγωνισμούς, συντονίζοντας ένα ευρύ δίκτυο φορέων που υποστήριξαν και συνεισέφεραν στη διοργάνωση.

Η βράβευση των εφαρμογών που διακρίθηκαν στους 2 αυτούς διαγωνισμούς θα γίνει στο πλαίσιο του 17ου συνεδρίου Infocom World 2015: Digital Reboot – Act and Disrupt! την Τρίτη 24/11 στο Divani Caravel, στις 16.30.

Οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί δείχνουν το δρόμο της πρακτικής αξιοποίησης των δορυφορικών τεχνολογιών εντοπισμού θέσης και παρατήρησης της γης για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών με σημαντικές προοπτικές εμπορικής επιτυχίας. Η Ευρώπη επενδύει σταθερά στα δορυφορικά της προγράμματα και οι φορείς που θα μπορέσουν να τοποθετηθούν στον τομέα αυτό θα αποκτήσουν ένα σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο ΣΕΚΕΕ θα δώσει το βραβείο καινοτομίας του διεθνούς διαγωνισμού «European Satellite Navigation Competition» (ESNC 2015).

Το ΕΚΧΑ θα δώσει το βραβείο στο Copernicus Masters 2015 για την κατηγορία “Spatio-temporal visualisation challenge”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LDA: Large Scale Demonstrator in Athens, το οποίο συντονίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και συμμετέχουν και οι δύο φορείς, μαζί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και την Ατλαντίς Συμβουλευτική (ΑΤΛΑΝΤΙΣ).