Πραγματοποιήθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΕΕ την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της ΕΕΔΕ

Ανακοινώθηκαν οι δράσεις του ΣΕΚΕΕ για εξωστρέφεια και ανάπτυξη

Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Συνδέσμου, διπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών του, από 32 σε 64, αναπτύσσοντας συνεργατικές πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν τρεις βασικούς στόχους:

  • Διεύρυνση παρουσίας – δραστηριοτήτων των μελών στη διεθνή αγορά

  • Διευκόλυνση της πρόσβασης σε επιχειρηματικά κεφάλαια

  • Συνεργατική δικτύωση μεταξύ τους

Στο πλαίσιο της Γ.Σ., έγινε η ανάδειξη τριών αναπληρωματικών μελών για την περαιτέρω στελέχωση του ΔΣ, με διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Εξελέγησαν οι κ.κ.: Βατικιώτης Δήμος (ATCOM), Κοσκινάς Νίκος (LOCOTEL) και Σταθακόπουλος Γιάννης (AUDIOTEX).

Μετά το πέρας της τυπικής διαδικασίας της Γ.Σ., ακολούθησε ανοιχτή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιάννη Κ. Γιανναράκη και προσκεκλημένους φορείς που μετέχουν στο ευρύτερο «οικοσύστημα» του ΣΕΚΕΕ, καθώς και εκπροσώπους Τύπου. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τον κλάδο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας, των επενδυτικών κεφαλαίων (funds) και των εταιρειών συμβούλων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε διάλογο για τη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων του Συνδέσμου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Συνδέσμου, τον χαρακτήρισε «γεννήτρια» ενός cluster, καθώς ο βασικός του άξονας συνίσταται στη διεπαφή των εταιρειών και στην εκκόλαψη νέων συνεργασιών που εισηγείται ο Σύνδεσμος.

Ο κ. Χρήστος Γεωργόπουλος, Μέλος του Δ.Σ., αναφέρθηκε στον εξωστρεφή προσανατολισμό του Συνδέσμου, που σηματοδοτήθηκε με workshops, στην επιχειρηματική αποστολή και τη δημιουργία γραφείων εταιρειών-μελών στη Silicon Valley, καθώς και στο σχεδιασμό της ευρύτερης παρουσίας τους σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές του εξωτερικού μέσω επιχειρηματικών αποστολών και συντονισμένης παρουσίας σε επιλεγμένες εκθέσεις.

Ο κ. Χάρης Καρώνης, Μέλος του ΔΣ, παρουσίασε τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και άλλες θεσμικές ενέργειες.

Οι κ.κ. Γ. Καραντώνης και Δ. Χρηστάκος αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις του ΣΕΚΕΕ για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των μελών του από αναπτυξιακά κονδύλια, από τον τραπεζικό χώρο και από τα επιχειρηματικά κεφάλαια.

Τέλος, ο κ. Α. Μαγκλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ, παρουσίασε το Hellenic Mobile Cluster (HMC) το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον ΣΕΚΕΕ και στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων, που ήδη συμμετέχουν στον σύνδεσμο. Ο εν λόγω σχεδιασμός, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του οικοσυστήματος των επιχειρήσεων του ΣΕΚΕΕ.

Τι έγραψε ο Τύπος:

palo.gr (oikonomika-nea)

palo.gr (epixeirhmatika-nea)

mynews.gr

Σχετικά Αρχεία:

weekly telecom nr.17 (2/5/12): Ο ΣΕΚΕΕ διπλασιάζει τα μέλη του

Netweek (14/5/12): Επεκτείνονται οι δράσεις του ΣΕΚΕΕ

Κέρδος (28/4/12): Διπλασιασμός μελών για τον ΣΕΚΕΕ

Com Today & Business Today (30/4/12): Εξωστρέφεια και Ανάπτυξη

Infocom (1/6/12): Ο ΣΕΚΕΕ συμπληρώνει 1 χρόνο και διπλασιάζει τα μέλη του