Η παρουσία στο MWC 2019/4YFN

Η αιχμή της Ελληνικής καινοτομίας και τεχνολογίας στο Mobile World Congress 2019

Dream Team @MWC2019

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Mobile World Congress 2019, της μεγαλύτερης παγκόσμιας εκδήλωσης της ψηφιακής επικοινωνίας, στην οποία η Ελλάδα συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά.

Η ελληνική συμμετοχή αποτελείτο από 37 εταιρείες και φορείς υποστήριξης, που παρουσιάστηκαν σε δύο εθνικά περίπτερα στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και στην ειδική διοργάνωση 4YFN για τις startup. Ακόμη, παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τεχνολογιών τουρισμού και smart cities.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, με τους Γρηγόρη Στεργιούλη, Πρόεδρο Enterprise Greece, Παντελή Αγγελίδη, Πρόεδρο ΣΕΚΕΕ & CEO Vidavo και Γιάννη Κωτσή-Γιανναράκη, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΚΕΕ.

Cytech in meeting

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν πραγματοποίησαν δεκάδες συναντήσεις με συνεργάτες από όλο τον κόσμο και στο 4YFN οι ελληνικές startups συμμετείχαν σε εκδηλώσεις δικτύωσης και συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες και χρηματοδοτικούς φορείς που αναζητούν το επόμενο πρότζεκτ τους στη μεγάλη αυτή έκθεση καινοτομίας.

Apifon booth
Meazon in meeting

Η ελληνική συμμετοχή  συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, ενώ είχε την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ καθώς και την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA, ΕΒΕΑ, egg, INVENT, ΘΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας.

4YFN ΘΕΑ TEAM

Η ελληνική συμμετοχή στο MWC αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.