Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των κινητών εφαρμογών στην Ελλάδα»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athens Park Hotel την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:30- 20:00.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια  ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του κλάδου ώστε να ενημερωθούν για ευκαιρίες χρηματοδότησης και για δράσεις από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν για την ανάπτυξή τους. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.

Στην  εκδήλωση  παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Digi-mobile: «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε έξυπνες συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc)» και «Ενίσχυση της Προσφοράς – ICT4Growth», η μελέτη του ΙΟΒΕ για τις κινητές επικοινωνίες, καθώς και οι ενέργειες που γίνονται για τη σύσταση του Hellenic Mobile Cluster.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), οποίος συντόνισε στη συνέχεια την πορεία του προγράμματος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Καραντώνης, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΚΕΕ, ο οποίος έκανε μια παρουσίαση του Συνδέσμου και επισήμανε ότι ο ΣΕΚΕΕ έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός από τους μεγαλύτερους στόχους του: την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας – cluster στον τομέα των Mobile Value Added Services, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ισχυρότερο cluster υπηρεσιών έντασης γνώσης και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Αντώνης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις προθέσεις της πολιτείας να στηρίξει τις επενδύσεις με funds που θα ανακοινωθούν άμεσα. Οι όποιες εκταμιεύσεις θα γίνουν από το ΕΣΠΑ, οπότε είναι από τα τελευταία αναπτυξιακά εργαλεία που θα σταματήσουν, καθώς είναι στόχος που έχει θέσει το μνημόνιο.

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Υπεύθυνος  Έρευνας του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Παρουσίασε έρευνα που έκανε το ΙΟΒΕ το 2010 για λογαριασμό εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (nokia, ericsson, cosmote, wind).

Τέλος, ο κ. Άγγελος Μαγκλής,  Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ, παρουσίασε το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης MobiP στο οποίο είναι coordinator, καθώς και στην υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη ΓΓΕΤ του Hellenic Mobile Cluster, με συμμετοχή 26 εταιρειών μελών του ΣΕΚΕΕ καθώς και 13 ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων.

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους (50 άτομα από εταιρείες μέλη και εν δυνάμει μέλη του ΣΕΚΕΕ, καθώς και διάφορους ακαδημαϊκούς και άλλους φορείς).

Ο κ. Γιανναράκης έκλεισε την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στις επικείμενες εκδηλώσεις που συμμετέχει ο ΣΕΚΕΕ, καθώς και εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εταιρείες-μέλη του.

Ακολούθησε κοκτέιλ και ανταλλαγή απόψεων.